Ara

Toplum sağlığı merkezi ile işbirliği içerisinde, okulumuz 10. sınıf öğrencilerine bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık semineri verilmiştir.

Öğrenci ve Öğretmenlerimizden Filistin Halkına Destek Kampanyası

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında ay boyunca okulumuz öğrencileri Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Safahat'ından okumalar yaptı.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılını Coşkuyla Kutladık.

Ekm

Senirkent Dr. Tahsin Tola Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonumuzda Uyum Haftası

6-12 Mayıs Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Trafik Haftası

Tem

eTwinning faaliyetleri kapsamında öğretmenlerimizin ve okullarımızın almaya hak kazandığı Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketleri, Ulusal ve Avrupa Kalite Levhaları ile eTwinning Okul Levhaları  ödül töreni ile sahiplerine ulaştırıldı. Törende Senirkent Dr Tahsin Tola MTAL olarak toplamda 5 ödül aldık.

May

05.05.2021 tarihinde Bursa/Mudanya Mürsel MTAL Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Nevin Çelik tarafından projemizde yer alan tüm öğrencilerimize yönelik diksiyon eğitimi verildi. Sesli kitap uygulamamız için romanımızda geçen tüm yabancı sözcükler ve kahraman isimlerinin söyleniş şekilleri anlatıldı.

May

Mart 2021 de başladığımız Okuma Günlükleri eTwinning projemiz kapsamında Nisan ayında okuduğumuz Doğu Ekspresinde Cinayet kitabını "Kitabımı Yeniden Yazıyorum" etkinliği kapsamında proje ortaklarımızla birlikte yeniden kurguladık. Her okul bir bölümü yeniden kurgulayarak story jumper web 2.0 aracında birleştirilen bölümlerimizden çevrimiçi bir kitap oluşturduk.

Ara

2020-2021 Eğitim-öğretim yılı Güvenli İnternet eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Oluşturduğumuz e-Güvenlik Polştşkası çerçevesinde personel eğitimlerimizi de tamamladık. Güvenli İnternet Kullanımı, Teknoloji Bağımlılığı, Siber Zorbalık, Siber Dolandırcılık vb. konularında verdiğimiz eğitimlerle Teknoloji çağının olumsuzluklarını azaltmak için çalışmalar yapıyoruz. Personelimizin tanık olduğu durumlara nasıl müdahale etme ve teknolojik sorunlarla başa çıkma yeterliliklerini arttırmayı hedefliyoruz.

Ara

Okulumuz 2018-2019 eğitim öğretim yılında eTwinning School etiketini almaya hak kazanmıştı. Etiketi güncellemek için gerekli şartları sağladığımız için UDS tarafından 2020-2021 yılında tekrar eTwinning School daveti almaya hak kazandık. Avrupa'daki nitelikli okullar arasında tekrar yerimizi almak için çalışmalarımızı başlattık.